Fil Heykelleri ve Feng Shui

Fil Heykelleri ve Feng Shui

Son zamanlarda yazılı ve görsel medyada sıklıkla karşılaştığımız Feng Shui terimi; Çince'de rüzgar ve su anlamına gelir. Doğada var olan yaşam enerjisini - ki buna Chi enerjisi adı verilir - yaşanılan mekanlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren oldukça eski bir Çin öğretisidir. Feng Shui yalnızca evlerimize otantik eşyalar yerleştirmek veya eşyaların yerlerini değiştirmek olarak algılanamayacak kadar detaylı bir öğreti olup, Feng Shui’ ye göre her rengin ve eşyanın bir enerjisi vardır ve bu enerjiyi doğru kullanmak ve bunu günlük hayata yansıtabilmek oldukça önemlidir. Ancak hepsinden önemli ve önceliklisi üzerimizdeki negatif enerjiyi atmak, pozitif enerjimizi kullanarak ve düşünce gücümüze inanarak uygulamayı yapmaktır.

Bu yazıda biz ürünlerimiz arasında favorilerden olan ve çok sevdiğimiz fil heykelciklerimizi Feng Shui öğretisine göre ele almak istedik. İncelemek istediğiniz ürünlere, aşağıdaki ürün resimlerine tıklayarak da doğrudan ulaşabilirsiniz.

Fillerin dekorasyonda kullanımı çoğumuzun bildiği gibi uğurlu kabul edilir ve pozitif bir algı yaratır. Budist inanışı da dahil birçok Asya kültüründe fillerin kutsallığına ve Buda’nın hazinelerinden biri olduğuna inanılırken diğer kültürlerde de kutsal kabul edilmese bile harikulade oldukları düşünülür ve hayranı çoktur. Fillerin dev boyutlarına rağmen, dışarı her zaman nazik bir enerji yaydıklarını inkar edemeyiz.

Tarih boyunca bu görkemli hayvanın sembolize ettiği değerleri şöyle sıralayabiliriz.

*Asalet, onur

*Sadakat

*İyi talih, uğur

*Zeka

*Uzun ömürlülük

*Güç, dayanıklılık

*Başarı

*Cinsel kudret

*Bilgelik, irfan

Feng Shui öğretisine göre bakıldığında ise objelerin yaşam alanlarımızın neresinde, ne şekilde kullanıldığı hayatımızda hangi alanı aktive etmek istediğimizle bağdaştırılır ve o alandaki chi enerjisini aktive edeceğine inanılır. Dilerseniz bu öğretiye göre fil objelerinin kullanım alanlarını biraz daha detaylandıralım.

*Bir fil heykelciği veya bir çift fil heykelciğini ön kapıya veya giriş kapısı önüne koymak iyi şans, koruma ve ev halkına güç verme olarak anlamlandırılır. Kimi yorumlara göre fillerin hortumlarının yukarı bakması refah, zenginlik, zafer ve iyi şans ile bağdaştırılırken; hortumun aşağı bakması uzun yaşamı ve doğurganlığı simgeler.


*Feng Shui esaslarına göre fillerin dekorasyonda başka bir kullanım amacı ise hane halkını koruyacağına olan inançtır. Fil figürlerinin evinizde tutmak ve barındırmak istediğiniz güçleri ve chi enerjisini dışarı bırakmayacağına inanılır.

A picture containing indoor, ceramic ware

Description automatically generated

*Yine tek veya çift fil figürünü yatak odasında konumlandırmanın iki kişi arasındaki aşkı ve sadakati güçlendireceğine inanılır. Benzer amaçla beraber yaşayan çiftlerin çalışma veya oturma odalarında da konumlandırılabilir.

    A picture containing indoor

Description automatically generated

*Dekorasyonda, özellikle çocuklarınızla çok vakit geçirdiğiniz alanlarda anne ve bebek fil figürlerinin beraber kullanımının ise anne-çocuk arasındaki sevgi ve bağlanmayı temsil ettiği ve güçlendirdiği düşünülür.

A picture containing indoor, ceramic ware

Description automatically generated  A picture containing wall, indoor

Description automatically generated

*Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin ise doğurganlığın bir sembolü olarak yatak odalarına fil heykelcikleri koymaları önerilir. Sıklıkla, 7filden oluşan heykelcikler tercih edilir çünkü Feng Shui’ de 7fil çocukların temsilcisidir. Dolayısı ile doğurganlığın chi enerjisini harekete geçireceğine inanılır. Benzer niyetle anne ve bebek fil heykelciği de tercih edilebilir.

*Hem yetişkinler hem de çocuklar için bir başka kullanım amacı fillerin bilgi, bilgelik ve akademik başarı getirmelerinin hedeflenmesidir. Çalışma masalarınıza, çocuklarınızın ödev yaptığı/çalıştığı alanlara, kitaplıklarınıza konumlandırabilir ve olumlamalar yapabilirsiniz.

MiaMantra fillerinin sizlere de uğur getirmeleri dileğiyle!

Etiketler: fil, heykel, fengshui, feng shui
Haziran 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR